Lakemanleed

Er zijn heel wat consultants op de markt gekomen als het om energie gaat, maar wat kunnen die voor je oplossen?

Opkomende technologieën in combinatie met opkomende markten over de hele wereld zorgen voor een transformatie van de wereldwijde energiemarkt. Naarmate meer mensen, organisaties en bedrijven manieren vinden om goedkope, betrouwbare, efficiënte en schone energie te verwerven, worden steeds meer energieconsultantspecialisten ingehuurd voor een veelheid aan diensten. Terwijl sommige mensen het onderwijsveld betreden om uiteindelijk op dit gebied te gaan werken, ontstaan er veel bedrijven die proberen mondiale spelers van multinationale ondernemingen tot overheden met kwaliteitsadviesdiensten aan te bieden.

Specialisten kijken naar alle markt- en trendgegevens voor de energiemarkt

Een van de dingen die deze specialisten gebruiken is markt- en trendgegevens die de wereldwijde energiemarkt analyseren. Politieke en sociale veranderingen in Rusland kunnen de energiemarkt in West-Europa beïnvloeden, terwijl acties van de OPEC de mondiale olieprijs kunnen beïnvloeden. Politieke spanningen die kunnen leiden tot het ontstaan van een oorlog of conflict kunnen ook de markt beïnvloeden.

Waarom leveren zo veel bedrijven op een efficiënte manier energie

Andere specialisten lenen kennis en expertise over efficiënte manieren om energie te leveren, het schoner te maken of hoe het te extrapoleren uit alternatieve bronnen. Dit kan betekenen dat consultants een expertise moeten hebben op het gebied van elektrische, civiele of machinebouw.

  • Afhankelijk van het project moeten de energieconsultancydiensten een sterke greep hebben op vele gebieden binnen de energiesector. Dit betekent dat de kennis over de nieuwste markttrends, industrietermen, technologie, diverse energiesystemen, hun mechanica, transportmethoden en vraagresponsactiviteiten op peil moet worden gehouden.

Er zijn genoeg consultants beschikbaar voor de energiemarkt

Voor veel bedrijven overstijgen consultingprojecten de energiemarkten en -industrieën. Hierdoor brengen veel bedrijven zichzelf op de markt ten behoeve van zowel de productiesector als de regelgevingssector, met de belofte de energieprestaties voor een groot aantal publieke en private organisaties te optimaliseren. Grotere projecten die deze diensten kunnen contracteren zijn onder andere overheidsgebouwen, hogeschool- en universiteitscampussen, wolkenkrabbers, grote banken, muziekzalen, symposia, stedelijke arena’s en andere grote gebouwen.

  • Op kleinere schaal kunnen de diensten gericht zijn op woonhuizen, kleine scholen, gemeentelijke gebouwen en campings. Zo bieden bedrijven verschillende diensten aan op het gebied van bedrijfsplanning, benchmarking, overleg over aardgas en hernieuwbare energie, smart grid energieconsultancy en expertise op het gebied van wetgeving, procesvoering, regelgeving en beleidsvorming in de energiesector.