Lakemanleed

Wat Zijn De Voordelen Van Internet En TV Vergelijken? Een Aantal Handige Tips En Tricks Die Je Echt Moet Weten!

Internettelevisie verwijst naar de distributie van televisie-inhoud via het internet. Op dat moment was internet en tv vergelijken nog lang niet zo populair zoals het nu is. Vroeger was televisie een zeer gecentraliseerd, gecontroleerd medium, met netwerken die het type en de programmering van de inhoud kozen. Sommige kijkers werden boos omdat ze niet in staat waren hun favoriete programma’s in hun eigen tijd te bekijken.

  • Uiteindelijk ontstonden er verschillende opnametechnologieën, zoals TiVo, om gebruikers in staat te stellen de inhoud op een later tijdstip naar keuze te bekijken. Naarmate het internet en de verspreiding van webgebaseerde content sneller en meer alomtegenwoordig werd, begonnen kijkers meer gemak te verwachten bij de toegang tot content.

Je kunt met internet en televisie gemakkelijk streamen op elke locatie

Internet-tv ging dus nog een stapje verder en elimineerde de noodzaak voor een gebruiker om vooraf een opnameapparaat op te zetten, alleen maar om een bepaalde show te kunnen bekijken. In plaats daarvan kunnen gebruikers het televisieprogramma dat ze willen, kiezen uit een kanaaldirectory of een programma-archief, en dan overgaan tot het direct bekijken van het programma terwijl het via het internet naar hun computer wordt gestreamd.

  • Dit geeft de kijker idealiter een ongekende vrijheid, omdat hij kan kijken naar welke televisieprogramma’s hij maar wil, wanneer hij maar wil. Natuurlijk, reclame is een noodzakelijk onderdeel van commerciële televisie, advertenties en commerciële shorts zijn nog steeds aanwezig.

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders voor internet en tv in heel de wereld

De feitelijke uitvoering van deze distributieregeling verschilt per aanbieder. De belangrijke beleidslijnen die moeten worden vastgesteld zijn onder meer die welke de omvang en de toegankelijkheid van het archief dicteren – dat wil zeggen, welke programma’s zullen beschikbaar worden gesteld, en aan wie?

  • Hulu in de VS en de BBC iPlayer in het Verenigd Koninkrijk zijn twee aanbieders die de toegang beperken tot de aanbieders in hun respectieve landen, vanwege licentieoverwegingen.
  • Ze verschillen echter in de reikwijdte van hun archieven – de iPlayer geeft normaal gesproken slechts tot dertig dagen na de uitzending toegang tot een show, terwijl Hulu over het algemeen toegang geeft tot veel oudere inhoud.