Lakemanleed

Het betalen van verzekeringen is natuurlijk een lastige zaak als je weinig geld hebt, maar hoe kun je de maandelijkse premie flink drukken?

Waarom betalen voor autopech verzekeringen of andere soms verborgen extra’s zoals de kosten van het opnemen van een vervangend voertuig als je een ongeluk hebt, als je al AA-pechverzekeringen hebt en een andere auto die thuis op de oprit staat en die je zou kunnen gebruiken. Controleer de details van uw bestaande polisdekkingen zorgvuldig en sluit alle onnodige of dubbele dekkingen uit.

1. Neem het risico zelf op als je een verzekering wil afsluiten

Met de autoverzekering heeft u twee basisopties om meer risico’s op u te nemen. Deze zijn, een door het kiezen van hoeveel dekking u in de eerste plaats nodig heeft, dat wil zeggen, ofwel uitgebreid of derde partij, misschien met de brand- en diefstalopties inbegrepen.

  • Ten tweede krijgt u op de meeste systemen de mogelijkheid om te kiezen hoeveel van de schadekosten van een ongeval u bereid bent zelf op te nemen, voordat u een beroep doet op de verzekeringsmaatschappij om een schadeclaim in te dienen.
  • Dit staat bekend als het vrijwillige eigen risico en is het bedrag dat altijd eerst in mindering wordt gebracht op het bedrag dat u claimt. Als de reparatiekosten van een ongeval niet veel hoger zijn dan het door u gekozen vrijwillige eigen risico, dan is het verstandig om de reparatiekosten zelf te betalen, in plaats van uw no-claimtoeslag te verliezen.

Verminder het risico van de auto’s met een betere beveiliging

Als u uw auto off road parkeert of ‘s nachts in de garage staat, krijgt u nog meer korting. Als u in het bezit bent van een klassieke auto die niet standaard is uitgerust, zal het monteren van beveiligingsapparatuur, bijvoorbeeld autoalarmen, startonderbrekers en GPS-trackers op uw auto uw premie aanzienlijk verlagen.

Verbeter uw rijgedrag of verander uw levensstijl

Als u een schadeclaim moet indienen vanwege de manier waarop u rijdt, of als u meer dan één SP30 hebt voor snelheidsovertredingen, zullen uw premies zwaar worden belast bij de vernieuwing. U kunt daarom uw verzekeringskosten verlagen door de manier waarop u uw auto gebruikt te verbeteren of uw levensstijl te veranderen.

Beperk het gebruik van uw auto

Door na te denken over de manier waarop u uw auto gebruikt en door onnodige ritten te verminderen, vermindert u het gebruik van uw auto en daarmee het risico dat u voor een verzekeraar vormt. Controleer hoeveel kilometer u elk jaar rijdt en zorg ervoor dat dit is waar u voor betaalt!