Lakemanleed

Waarom is het gebruik maken van een gespecialiseerde autoverzekeraar een goed idee? Er zijn namelijk genoeg opties beschikbaar

Daarnaast dient u een gespecialiseerde auto verzekeraar te bezoeken. Deze waren ooit alleen beschikbaar op de High Street, maar zijn nu overal online te vinden. Het maakt niet uit wat uw individuele behoeften zijn, of het nu gaat om de dekking van de dame bestuurder of misschien de dekking van de klassieke auto’s, gespecialiseerde autoverzekeraars bieden door hun aard meestal goedkopere offertes aan, omdat ze profiteren van de schaalvoordelen die door de groepsaankoop van de dekking worden toegestaan.

1. Doe uw onderzoek als je een verzekering wil afsluiten

Wie biedt er op dit moment aanbiedingen op televisie aan? Iedereen die een autoverzekering zoekt, is een persoon met een andere auto en de individuele behoeften aan dekking zijn afhankelijk van de omstandigheden. Schrijf op wat u denkt dat uw exacte dekkingsbehoeften zijn en denk na over waar u aanbieders kunt vinden voor uw individuele behoeften. Als u bijvoorbeeld een bejaarde bent, moet u op internet zoeken naar gespecialiseerde autoverzekeringen voor vijftigplussers.

2. Ga voor een “no frills”-polis

Als u zich geen zorgen maakt over de kwaliteit van de dekking en alleen basisrisico’s op de weg wenst, ga dan voor een van de vele polissen die nu door de verzekeringssupermarkten worden aangeboden als ‘waarde-autoverzekering’. Deze polissen bieden meestal alleen de basisdekking die de Wegenverkeerswet voorschrijft, maar kunnen ook zeer geschikt zijn voor goedkope auto’s met een lage kilometerstand en voor jongere bestuurders.

  • De grote vergelijkingssites voor autoverzekeringen die u de hele tijd op televisie ziet, sturen u naar de site van de leverancier zelf om ‘de deal’ af te ronden, dus het beste is om de applicatie af te sluiten, de cookies uit het geheugen van uw browser te wissen om er zeker van te zijn dat u hun commissie-inclusieve tarieven niet in rekening worden gebracht, en de verzekeringsmaatschappij rechtstreeks te bezoeken.
  • Maak geen valse aangifte van het aantal kilometers in een poging om geld te besparen, want in het geval van een claim, zal uw kilometerstand en eventueel de MOT worden genoteerd door een schaderegelaar. Als er een aanzienlijk verschil is tussen de aangegeven kilometerstand en het werkelijke bedrag dat u hebt gereden, loopt u het risico dat de claim wordt geweigerd of dat de waarde ervan ernstig wordt verminderd.

Betaal het volledige premiebedrag vooraf

De meeste verzekeringsmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk brengen extra kosten in rekening voor de afhandeling van maandelijkse automatische incasso’s. Vaak is er een effectieve korting van vijf tot tien procent als u direct online of via de telefoon betaalt met een pinpas.